444 צפיות | 0 תגובות
הווסת היא דימום שמתרחש אצל רוב הנשים בערך פעם בחודש.
48 הווסת מתחיל בסביבות גיל 12 ונגמר בערך בגיל.
מחזור הווסת – מהיום הראשון לווסת עד יום לפני הווסת הבאה.
אורכו של המחזור משתנה מאישה לאישה ובדרך כלל הוא נע בין 21 עד 40 יום (ממוצע: 28 יום). לרוב הנשים מחזור לא סדיר ולא ניתן לצפות מראש את אורכו. גלולות נגד הריון מסדרות את המחזור.
מטרת המחזור היא הכנה של הרחם לקליטת ביצית מופרה.
למחזור שלושה שלבים:
שלב הזקיק, הזקיקים השחלתיים הם מבנים תאיים המקיפים את הביצית הצעירה, ביצית זו מתחילה להבשיל בזמן שההורמון המעורר זקיק מגרה אותם. בתחילת שלב זה רמת ההורמונים נמוכה והרחם מסיר מעליו את רפידתו. תהליך זה גורם לדימום וסתי בן שלושה עד שישה ימים (משתנה ממחזור למחזור ומאישה לאישה). הדימום מנקה את הרקמות מרפידת הרחם.
השלב הבא הוא שלב הביוץ, שלב זה הוא הקצר ביותר במחזור ובו הביצית משתחררת מהשחלה (בסביבות היום ה- 14 למחזור בין 28 יום). יתכן מצב בוא שלב זה לא יתרחש במחזור מסוים.
הביוץ מופע כ12-14 שעות ובזמן זה הורמון הלוטיניזציה מגיע לרמת שיא.
מחקרים רבים מראים כי נשים מדווחות על תשוקה מינית גבוהה בשלב זה.
השלב האחרון הוא שלב הגוף הצהוב. והוא מתחיל מיד בסוף הביוץ ונמשך עד תחילת המחזור הבא. שלב זה נקרא כך בגלל כמות תאים שנשארו בשחלה לאחר שהזקיק פקע במהלך הביוץ (ונראים כמו גוף צהוב). הגוף הצהוב מייצר כמויות גדולות של פרוגסטרון ואסטרוגן. הפרוגסטרון גורם לשינויים ברחם כך שיהיה מוכן לקבל ביצית מופרית, במידה ומתרחש הריון. הגוף הצהוב מתנוון 10 – 20 ימים לאחר הביוץ, וייצור ההורמון הפרוגסטרון יורד באופן דרסטי, דבר היוצר את תחילתו של המחזור הבא.
נכתב ע"י אתר "יחסים"