229 צפיות | 0 תגובות
השימוש בקונדום, הידוע גם בשם מניעת גומי, הוכר זה מכבר כצורה יעילה של אמצעי מניעה והגנה מינית מפני העברת מחלות המועברות במגע מיני (STD) וזיהומים אחרים. כדי להבין מדוע וכיצד קונדומים יעילים כל כך יש לחקור בקצרה את ההיסטוריה שלהם, היתרונות, השימוש הנכון והסיכונים שלהם.
במהלך מאות שנים ועל פני תרבויות שונות, התפתחות הקונדומים התפתחה מאוד. למרות שלאחרונה נבנו קונדומים בקונדומים עבים וגמישים יותר העשויים מלטקס, הם יוצרו גם מסוגים שונים של קרומי בעלי חיים וצמחים, כגון נייר משי משומן, מעיים ושלפוחית השתן. חלקם אפילו לא השתמשו בלטקס וניתן היה לעשות בהם שימוש חוזר מספר פעמים.
כיום, לטקס הוא חומר הקונדום הנפוץ ביותר. הוא דק, חזק ואלסטי ומאפשר קלות שימוש ונוחות במהלך השימוש. חלקם מצופים בשכבה דקה של כימיקל כדי להגביר את ההנאה ולהפחית גירוי. קונדומים זמינים כעת במגוון צורות, גדלים ומרקמים. הם זמינים עם וללא סיכה.
יעילותם של קונדומים כאמצעי מניעה נובעת במידה רבה מיכולתו של הקונדום ליצור מחסום פיזי יעיל. הקונדום מכסה את הפין, שומר על כל תאי הזרע הכלולים בפנים כדי למנוע מכל זרע להיכנס לנרתיק במהלך יחסי מין. מחקרים מצאו באופן עקבי כי קונדומים יעילים ב-98-99%* במניעת הריונות לא מכוונים, כאשר משתמשים בהם בצורה נכונה ועקבית בכל אקט של יחסי מין.
קונדומים יעילים מאוד גם כהגנה מפני העברת מחלות מין כגון זיבה, עגבת, כלמידיה, טריכומוניאזיס והרפס גניטלי. מחקרים מצאו באופן עקבי כי שימוש נכון ועקבי בקונדומים במהלך יחסי מין מפחית את הסיכון להעברת זיהומים אלה ב-85-99%.**
על מנת להשיג הגנה מקסימלית זו מפני מחלות מין והריון לא מכוון, ישנן שיטות עבודה מומלצות שיש לעקוב אחריהן כדי להבטיח שימוש נכון בקונדום. לפני קיום יחסי מין, בדקו תמיד את תאריך התפוגה של הקונדומים ואת כל סמלי בדיקת האיכות, כדי לוודא שהקונדום באיכות טובה ואינו פג תוקף. יש לבדוק כמה טיפות מים או אוויר עם הקונדום, ואם הוא לא נשבר, הוא נחשב מתאים לשימוש. אם משתמשים בחומר סיכה, וודאו שהוא תואם לקונדום, אחרת הוא עלול לפגוע בלטקס. חיכוך רב מדי על הקונדומים יכול גם להוביל לשבירה, לכן הקפידו להשתמש בכמות הנכונה של חומר סיכה.
במהלך יחסי מין, תמיד להחיל את הקונדום על הפין לפני כל מגע עם הנרתיק. קונדומים צריכים להישאר על הפין במהלך כל האקט המיני ויש להסיר אותם בזהירות מיד לאחר השפיכה. כדי להשליך את הקונדום, לעטוף אותו בטישו או נייר טואלט ולזרוק אותו לפח אשפה – לעולם אל תשטפו אותו באסלה!
בעוד קונדומים יעילים מאוד כאשר משתמשים בהם נכון, ישנם כמה סיכונים שכדאי להיות מודעים אליהם. תגובות אלרגיות יכולות להתרחש לחומרים מסוימים המשמשים בקונדום. במקרים נדירים יותר, הקונדום עלול להישבר במהלך יחסי מין ולהוביל להריון לא מכוון או העברת מחלות מין. ניתן להימנע מכך בקלות על ידי שימוש בקונדומים באיכות טובה, מריחה נכונה שלהם והקפדה על שימון מספיק.
לסיכום, שימוש בקונדומים הוא דרך יעילה ומוכחת למניעת הריון לא מכוון ומחלות מין. למי שמעוניין להגן על עצמו, הבנת החומרים, הצורות, הגדלים, המרקמים, חומרי הסיכה השונים והשימוש הנכון בהם חיונית להגנה מרבית.
שאלות נפוצות
ש: עד כמה קונדומים יעילים?
ת: שימוש נכון ועקבי בקונדומים במהלך יחסי מין יכול להפחית את הסיכון להריון לא מתוכנן ב 98-99% ואת הסיכון להעברת מחלות מין ב 85-99%.
ש: מאילו חומרים עשויים קונדומים?
ת: קונדומים יוצרו מסוגים שונים של קרומי בעלי חיים וצמחים, כגון נייר משי משומן, מעיים ושלפוחית השתן. בעידן המודרני, לטקס הוא חומר הקונדום הנפוץ ביותר. הם זמינים עם וללא סיכה.
נכתב ע"י אתר "יחסים"